• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Schimb de experienţă între Asociaţia Teritorială a Primarilor din raionul Hânceşti şi Asociaţia Primarilor din Suceava

    Schimb de experienţă între Asociaţia Teritorială a Primarilor din raionul Hânceşti şi Asociaţia Primarilor din Suceava

    26.10.2011  

    Asociaţia Teritorială a Primarilor din raionul Hânceşti, sub egida preşedintelui Ştefan Vlas, a organizat o vizită de studiu în Dorna Arini (judeţul Suceava, România), la sfârşitul lunii septembrie, pentru un schimb de experienţă cu Asociaţia Primarilor din Suceava. Delegaţia din raionul Hânceşti a fost alcătuită din 19 persoane, dintre care 15 primari.

    În calea spre Dorna Arini, primarii au avut posibilitatea să facă un pelerinaj pe la mai multe mănăstiri, inclusiv Voroneţ (Gura Humorului), Putna, Suceviţa şi Moldoviţa.

    „A fost o vizită cu un program foarte consistent şi cognitiv, în care am avut posibilitatea să participăm, totodată, la mai multe activităţi social-culturale,” ne povesteşte preşedintele asociaţiei, primarul de Sărata Galbenă Ştefan Vlas. O plăcere sufletească am primit în cadrul participării la hramul mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, localitatea-gazdă. Am fost prezenţi la zilele comunei Panaci (jud. Suceava) la invitaţia primarului din localitate. Totodată, am asistat la Festivalul ecologic „Ziua apelor curate” în Vatra Dornei, am vizitat Castelul-hotel Dracula.” Ajungând la Dorna Arini, localitate înfrăţită cu com. Sărata Galbenă de 6 ani, dl Vlas a specificat că delegaţia primarilor a fost primită cu multă ospitalitate de către primarul localităţii, Ioan Moraru. În ultima seara, gazdele le-au organizat o serată de excepţie cu participarea artiştilor de valoare autohtoni, inclusiv Andreei Chisăliţă, precum şi invitatului special din Maramureş Mihai Papariga.

    „Eu personal, precum şi toţi participanţii delegaţiei au rămas plăcut surprinşi şi impresionaţi de itinerariul întreprins, în care au avut posibilitatea să cunoască şi să admire locuri frumoase şi lucruri inedite. Mă bucur că primarii au fost receptivi la apelul nostru de a-şi organiza util şi plăcut un week-end din cont propriu, în care au putut acumula experienţă, pentru a o putea aplica în activitatea lor de zi cu zi de primar,” a încheiat dl Ştefan Vlas.

    www.curierul.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com