• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu: Miniştrii nu vor fi schimbaţi pentru învinuiri abstracte

    Mihai Ghimpu: Miniştrii nu vor fi schimbaţi pentru învinuiri abstracte

    22.10.2011  

    Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu vede rostul schimbării miniștrilor, în condițiile în care există premise ca alegerea șefului statului să eșueze, iar țara să fie aruncată în capcana unor noi alegeri anticipate. Declarații în acest sens au fost făcute de către liderul liberalilor, în cadrul emisiunii „Viața publică” de la postul național de radio.

    „Ar fi o prostie să schimbi miniștri dacă nu se știe că vor fi sau alegeri anticipate. Dacă peste câteva luni vor fi iarăși alegeri, noul ministru nici n-o să reușească să  pătrundă în problemele ministerului. Noi suntem gata să discutăm concret. Ministrul X n-a făcut asta, asta și asta, nu să se vină doar cu învinuiri abstracte. Eu cred că nu va fi ales președintele și înseamnă că vom avea alegeri anticipate”, a subliniat Ghimpu.

    Liberalul a criticat gestul prim-ministrului Vlad Filat de a solicita demiteri și remanieri, calificând aceste acțiuni drept încercări de a concentra toată puterea în mâinele sale. „Mai bine un Voronin bătrân decât un Voronin tânăr”, a accentuat acesta. Ghimpu a abordat și subiectul creșterii accizelor la țigări și băuturi tari, la importul de automobile în vederea acumulării unor venituri la bugetul de stat. „Noi liberalii nu vom susține toate aceste propuneri care vin de la Guvern. Rezerva statului este la vamă. De aceea cineva încearcă să ne direcționeze în altă parte ca să nu discutăm serios problemele care le avem. Jos cu cutare, să fie demis cutare”, a conchis președintele PL.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com