• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă: "Am pregătit 10 proiecte pentru AIE, dar din păcate această alianță a fost distrusă”

    Dorin Chirtoacă: "Am pregătit 10 proiecte pentru AIE, dar din păcate această alianță a fost distrusă”

    18.10.2011  

    Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, are pregătite 10 proiecte pentru a le prezenta Alianței pentru Integrare Europeană (AIE), însă acestea vor rămâne fără aprobarea membrilor AIE, din motiv că această alianță, din păcate, nu mai există. ,,Ceea ce s-a întâmplat joia trecută în Parlament, arată că AIE a fost distrusă”, a declarat edilul capitalei în cadrul unei emisiuni de la ARENA FM de luni, 17 octombrie.

    Potrivit primarului, nu poate exista o Alianță pentru Integrare Europeană în condițiile în care o componentă votează în ședința Parlamentului cu comuniștii, iar a doua zi se întâlnește la negocieri cu membrii AIE.

    ,,Dacă altcineva are alte păreri, atunci ar trebui să se renunțe la hotărârea de joi a Parlamentului și să se revină la un format de construcție a alianței, nu se poate să se voteze cu comuniștii, dar și cu alianța”, a spus Dorin Chirtoacă.

    Proiectele pe care le-a pregătit Dorin Chirtoacă pentru AIE vizează infrastructura capitalei și descentralizarea puterii locale. ,,Acestea urmau a fi prezentate în cadrul ședinței Consiliului AIE, însă ceea ce a fost astăzi nu este ședința AIE, dar invitația unui lider de partid către alți doi lideri”, a mai spus edilul capitalei, adăugând că aceste proiecte urmează a fi postate pe site-ul Primăriei.

    ARENA reamintește că în ședința Parlamentului de joi, 13 octombrie, premierul Vlad Filat a cerut demisia Procurorului General, a șefului SIS și a Comisiei Naționale a Pieții Financiare. Directorul SIS a fost demis cu votul a 69 de deputrați comuniști și liberal-democrați. Potrivit acordului de constituire a AIE, funcția directorului SIS aparține Partidului Liberal. Astăzi, după ședința AIE, liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că au fost epuizate toate posibilitățile pentru păstrarea AIE, în timp ce liderul PDM, Marian Lupu și liderul PLD M, Vlad Filat au declarat că ședința de joi, 20 octombrie, se va decide soarta AIE.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com