• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vicepremierul Mihai Moldovanu în vizită de lucru în raionul Nisporeni

    Vicepremierul Mihai Moldovanu în vizită de lucru în raionul Nisporeni

    30.09.2011  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de lucru în raionul Nisporeni. Scopul vizitei a constituit documentarea în teren cu privire la activitatea raională în sfera socială, evaluarea indicatorilor de dezvoltare a domeniului şi identificarea soluţiilor la problemele existente.

    Vicepremierul a avut întâlniri de lucru cu reprezentanţii administraţiei publice locale, directori ai instituţiilor medicale, de învăţământ, de cultură şi cu un grup de cetăţeni cu care a abordat subiecte de interes local, dar şi naţional.

    Toţi actorii sociali expun aceleaşi probleme legate de lipsa finanţelor pentru buna asigurare a funcţionării instituţiilor pe care le administrează. De asemenea, directorii instituţiilor medicale constată că lipsa cadrelor medicale persistă de mai mulţi ani, tinerii specialişti refuză angajarea în spaţiul rural. Totodată, ei au opinat că, odată cu realizarea intenţiei Guvernului Republicii Moldova de a spori salariile medicilor, problema cadrelor în acest domeniu se va ameliora.

    Vicepremierul a reiterat că toate iniţiativele Guvernului Republicii Moldova sunt orientate spre bunăstarea cetăţeanului şi asigurarea modului de viaţă decent, şi că în mod eşalonat finanţările şi salariile vor satisface cetăţenii, însă sunt necesare eforturi conjugate din partea statului şi a cetăţenilor.

    "Administraţia Publică Locală trebuie să dezvolte strategii locale viabile cu participarea nemijlocită a cetăţenilor, să deţină capacitatea atragerii de investiţii şi dezvoltarea parteneriatelor publice-private", a subliniat Mihai Moldovanu.
    Prin intermediul Programului FISM în raionul Nisporeni au fost reparate două case de cultură. În satul Bălăureşti, graţie proiectului de investiţii şi suportul Guvernului, se repară Biblioteca publică locală.

    Viceprim-ministrul a vizitat şi Compania moldo-italiană „BIHORE" SRL, care activează în domeniul producerii fabricatelor pentru încălţăminte, şi a salutat parteneriatul şi deschiderea antreprenorilor italieni de a face investiţii în Republica Moldova.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com