• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Viceministrul Boris Gherasim: Vor fi organizate licitaţii pentru proiectele de reabilitare a 700 km de drum

    Viceministrul Boris Gherasim: Vor fi organizate licitaţii pentru proiectele de reabilitare a 700 km de drum

    28.09.2011  

    Mersul lucrărilor pe traseul Orhei-Rezina, majorarea accizelor la combustibil începând de anul viitor pentru majorarea veniturilor în Fondul Rutier și dotarea S.A. "Drumuri – Rezina" cu utilaje moderne pentru lucrări de întreținere a drumurilor, au fost principalele subiecte abordate în cadrul vizitei de lucru a Viceministrului transporturilor și infrastructurii drumurilor Boris Gherasim în orașul Rezina.

    Viceministrul Boris Gherasim a vorbit celor prezenți despre proiectele inițiate de Ministerul Transporturilor în domeniul drumurilor și transporturilor, precizând că toate lucrările de reconstrucție a drumurilor naționale care au demarat vor fi finalizate în anul 2012, inclusiv și traseul Orhei-Rezina.

    "Avem proiecte pentru reabilitarea a 700 km de drum, costul cărora sunt acoperite din mijloacele străine, în  scurt timp urmează să organizăm licitații în acest sens", a menționat oficialul. De asemenea, Boris Gherasim a informat că a fost elaborată  Strategia națională de dezvoltare 2012-2020, care include o serie de priorități în vederea asigurării creşterii durabile şi reducerea sărăciei în ţara noastră. Infrastructura drumurilor este poziționată pe locul doi în documentul respectiv, iar acest fapt demonstrează că drumurile rămân a fi o ramură importantă pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova, a mai menționat Gherasim.

    Viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a vorbit și despre acțiunile întreprinse privind deblocarea circulației feroviare în zona transnistriană, precum și despre promovarea unui proiect de lege de către minister cu referire la transportul intern naval.

    În cadrul vizitei de lucru în raionul Rezina, Boris Gherasim a mers și în satele Roșcani, Roșcanii de Sus și Roșcanii de Jos, unde se reconstruiește drumul ce leagă cele 3 localități. 

    Serviciul de presă al Ministerului Transporturilor

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com