• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  „Donează o carte peste Prut” – încă 3 mii de cărţi pentru instituţiile de învăţământ din Republica Moldova

    „Donează o carte peste Prut” – încă 3 mii de cărţi pentru instituţiile de învăţământ din Republica Moldova

    27.09.2011  

    Ne bucurăm de primele rezultate ale reuniunii liderilor de ONG-uri din România, care a avut recent la Chişinău. Studenţii basarabeni s-au ţinut de cuvânt şi deja avem primele rezultate de la Liga Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, care a colectat un set impunător de cărţi pentru instituţiile de învăţământ din patru localităţi ale Republicii Moldova. Declaraţia îi aparţine Ministrului Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, în cadrul conferinţei de presă de luni.

    Ion Cebanu a mulţumit tuturor donatorilor pentru acest lot de cărţi şi a accentuat că toate cărţile vor ajunge la destinatari în scurt timp. Este vorba de literatură artistică, opere de valoare ale clasicilor români, literatură de specialitate, dar şi scriitori contemporani din toată lumea, ale căror volume au fost editate în limba română.

    Victor Ambroci, directorul liceului „Spiru Haret” din Chişinău, invitat la conferinţa de presă, s-a declarat plăcut surprins de calitatea acestei donaţii. Nu este prima donaţie pentru liceul pe care îl conduc, dar vreau să vă spun că ultimul lot, din Bucureşti, m-a impresionat. Mai mult, depinde foarte mult şi de profesorii noştri cât de bine vom reuşi să aducem tinerilor pasiunea de a citi o carte tipărită, chiar dacă există şi alte oportunităţi. Sunt convins că biblioteca liceului nostru va fi şi în continuare atractivă pentru elevi, deoarece avem ce le propune, cu certitudine, - a mai declarat Victor Ambroci.

    Dan Nicu, preşedintele Ligii Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, a precizat în cadrul reuniunii cu jurnaliştii că este vorba de un lot de 3000 de cărţi, colectate în România în cadrul proiectului „Donează o carte peste Prut”, care sunt depozitate la Chişinău şi urmează a fi transportate în cinci instituţii de învăţământ din Republica Moldova:  Liceul „Spiru Haret” din Chişinău,  Şcolile din satele Susleni (Orhei), Ţaul (Donduşeni), Vălcineţ (Călăraşi) şi Centrul de zi pentru copii „Casa Esterei” din satul Vălcineţ, raionul Călăraşi. Principalii donatori din Bucureşti au fost Institutul Cultural Român (ICR) şi Biblioteca Naţională a României (BNR), precum şi o serie de persoane private.

    Reamintim că potrivit Rezoluţiei F.L.A.E.R., semnate de 18 ONG-uri invitate la Chişinău în perioada 16-18 septembrie 2011 la iniţiativa Ministerului Tineretului şi Sportului, studenţii basarabeni din România şi-au asumat demararea unor proiecte noi şi continuarea proiectelor tradiţionale, astfel încât valori europene precum sunt solidaritatea, democraţia, meritocraţia, competitivitatea loială şi libertatea să devină fundamentul unor colaborări strânse dintre toate organizaţiile etnicilor români din România.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com