• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu: Depunem toate eforturile pentru a asigura cu locuinţe păturile social-vulnerabile

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu: Depunem toate eforturile pentru a asigura cu locuinţe păturile social-vulnerabile

    20.09.2011  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a convocat astăzi şedinţa de lucru privind implementarea proiectului “Construcţia locuinţelor sociale” pentru păturile social - vulnerabile.

    La şedinţă au participat reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, factori de decizie din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, viceprimarii mun. Chişinău Nistor Grozavu şi Vlad Coteţ, precum şi experţi din cadrul proiectului "Construcţia locuinţelor sociale".

    Scopul acestui proiect este construirea de locuinţe sociale destinate unor categorii de persoane defavorizate, cărora nivelul de existenţă nu le permite achiziţionarea unei locuinţe.

    Proiectul este susţinut financiar de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, aportul căruia este de 4 900 000 Euro, ceea ce  constituie 64,23% din costul total al proiectului, iar contribuţia autorităţilor publice locale, pe teritoriul cărora se construieşte spaţiile locative, constituie 35,77%.  Împrumutul Băncii este acordat pe o perioadă de 20 ani (de la data debursării), inclusiv 5 ani perioada de graţie.

    Până în prezent au fost finalizate trei obiective: bloc locativ cu 30 apartamente situat în or. Glodeni pe strada C. Stere, bloc locativ cu 80 apartamente situat pe strada N. Milescu Spătaru 21/5 şi bloc locativ cu 69 apartamente situat pe strada L. Deleanu 9/2 din mun. Chişinău. Blocul locativ din oraşul Criuleni cu 70 apartamente situat pe strada Şt. cel Mare 27 va fi finalizat şi repartizat la 30 septembrie 2011.

    Reprezentanţii Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale au precizat că, la moment, sunt în faza de pregătire documentele privind lansarea fazei a II-a a proiectului de construcţie a locuinţelor sociale pentru diferite categorii de populaţie socialmente vulnerabile şi reabilitării fondului de locuinţe existent. De asemenea, au fost selectate autorităţile publice locale care dispun de construcţii neterminate şi parcele de teren disponibile pentru construcţia blocurilor sociale.

    Vicepremierul Mihai Moldovanu a spus că Guvernul depune toate eforturile în direcţia satisfacerii cu locuinţe a păturilor social-vulnerabile. Totodată, Viceprim-ministrul a subliniat că repartizarea locuinţelor sociale se efectuează la decizia Consiliilor locale.

    www.gov.md 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com