• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu şi Ion Hadârcă au avut o întrevedere cu consilierul Vicepreşedintelui SUA Joe Biden

    Mihai Ghimpu şi Ion Hadârcă au avut o întrevedere cu consilierul Vicepreşedintelui SUA Joe Biden

    17.09.2011  

    Deputaţii Mihai Ghimpu şi Ion Hadârcă au avut o întrevedere la Washington cu Larry Silverman, Consilierul special pentru Europa şi Eurasia al Vicepreşedintelui SUA Joe Biden.

    În cadrul întrevederii au fost abordate un şir de subiecte de pe agenda relaţiilor moldo-americane. Un subiect aparte pe agenda discuţiilor l-a constituit reglementarea conflictului transnistrean.

    Mihai Ghimpu a exprimat aprecieri pentru sprijinul şi prestaţia SUA în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean, menţionând că Statele Unite reprezintă unul dintre partenerii cei mai fideli din acest proces. “Ne dorim o coordonare bilaterală intensă cu SUA în acest proces, inclusiv prin lansarea unui mecanism de consultări bilaterale. Acest format ar facilita coordonarea poziţiei comune în procesul de negocieri şi ar putea duce la identificarea elementelor unei strategii comune de soluţionare a conflictului”, a mai spus Mihai Ghimpu.

    Totodată, deputaţii au precizat că Republica Moldova îşi doreşte un regim permanent de comerţ cu SUA. În context, a fost solicitat sprijinul Administraţiei SUA de anulare a Amendamentului Jackson-Vanick pentru Republica Moldova.

    „Am abordat acest subiect şi ieri cu un şir de congresmani care au manifestat sprijin ferm faţă de acest deziderat al Republicii Moldova. Considerăm că actualmente este momentul oportun pentru excluderea acestui impediment din raporturile comerciale bilaterale”, a menţionat Mihai Ghimpu.

    În contextul participării la Reuniunea Forumului Parlamentar al Comunităţii Democraţiilor de la Washington deputaţii Mihai Ghimpu şi Ion Hadârcă au avut o întrevedere şi cu Steven Nix, Director pentru Eurasia, Institutul Republican (IRI) al SUA.

    www.parlament.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com