• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Raportorii Congresului Puterilor Locale pe lângă Consiliul Europei în discuţie cu Mihai Moldovanu

    Raportorii Congresului Puterilor Locale pe lângă Consiliul Europei în discuţie cu Mihai Moldovanu

    15.09.2011  

    Viceprim – ministrul Mihai Moldovanu a avut o întrevedere cu Francis Lec, Vicepreşedintele Congresului Puterilor Locale pe lângă Consiliul Europei, cu Ignacio Sanchez-Amor, Vice-preşedintele Congresului, şi Michel Verpeaux, expert-consultant în cadrul instituţiei respective.

    Viceprim-ministrul a apreciat înalt vizita oficialilor europeni, mulţumindu-le pentru susţinerea acordată Republicii Moldova.

    Mihai Moldovanu a făcut o prezentare a sectorului social, menţionând că Programul de activitate al Guvernului se concentrează pe mai multe aspecte cheie, printre care sporirea gradului de protecţie socială, asigurarea unui trai decent, acordarea diferitor tipuri de prestaţii şi servicii sociale în caz de boală, dizabilitate, bătrâneţe, şomaj şi alte cazuri.

    Viceprim-ministrul a accentuat că Republica Moldova îşi propune promovarea unei politici sociale coerente şi consecvente, ajustate la condiţiile perioadei pe care o traversăm, precum şi la standardele europene din domeniu.

    Mihai Moldovanu s-a referit şi la sistemul educaţional, în special la racordarea curriculelor de studiu la exigenţele Procesului de la Bologna. În context, Vicepremierul a precizat că pentru acordarea facilităţilor tinerilor specialişti din domeniul ocrotirii sănătăţii, pentru anul 2011, în bugetul de stat, sunt preconizate mijloace financiare în sumă de 10,1 mil. lei, dintre care 2,705 mil. lei au fost deja utilizaţi.

    De asemenea, a fost lansat Pogramul de Granturi Mici, orientat spre susţinerea financiară a Centrelor de Tineret, Consiliilor Locale ale Tinerilor, grupurilor de iniţiativă etc. Scopul acestor acţiuni este de a dezvolta serviciile sociale pentru tineri, facilitarea accesului tinerilor la informaţii şi oportunităţi de instruire, sporirea participării tinerilor la dezvoltarea comunităţii etc. Au fost finanţate peste 60 de proiecte, fiind alocate surse financiare în mărime de 800 000 lei.

    Viceprim-ministrul a comunicat şi despre modalitatea de implementare a standardelor medicale de către instituţiile medico-sanitare. Mihai Moldovanu a specificat că, în acest sens, cu susţinerea Uniunii Europene şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, este implementat Planul de dezvoltare a asistenţei medicale spitaliceşti.

    La rândul lor, reprezentanţii Congresului Puterilor Locale pe lângă Consiliul Europei au apreciat înalt implicarea şi eforturile Guvernului Republicii Moldova în soluţionarea problemelor din domeniu.

    Francis Lec a informat că scopul vizitei la Chişinău este monitorizarea modului de implementare  a obiectivelor şi reformelor propuse de către Congresul Puterilor Locale. Oficialul european s-a arătat mulţumit de calitatea reformelor, menţionând că acestea sunt implementate conform standardelor europene. 

    Deşi a indicat asupra unor lacune, Francis Lec a subliniat că reformele au avansat odată cu preluarea guvernării de către Alianţa pentru Integrare Europeană.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com