• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Deputaţii liberali vor înainta o iniţiativă legislativă de adoptare a noii Constituţii

    Deputaţii liberali vor înainta o iniţiativă legislativă de adoptare a noii Constituţii

    06.09.2011  

    În debutul sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului, Partidul Liberal (PL) va înainta o iniţiativă legislativă privind adoptarea proiectului noii Constituţii, elaborat de Comisia pentru Reformă Constituţională, a anunţat, luni, liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „În Profunzime” la ProTV.

    După cum relatează INFOTAG, el a menţionat că şedinţele Legislativului vor fi reluate în luna octombrie.

    „Prin programul de guvernare toate partidele Alianţei şi-au asumat responsabilitatea de a adopta o nouă Constituţie, atunci ar fi cazul să promovăm proiectul noii Legi de bază, iar în primăvară sau la iarna viitoare să o adoptăm prin vot popular. PL a vorbit deseori că noua Constituţie e soluţia pentru ieşirea din criza politică. Trebuia să o facem demult, odată cu alegerile locale trebuia să votăm şi noua Constituţie. Aşa am fi pus punct pe chestiunea alegerii preşedintelui. Problema unor colegi de Alianţă – mă refer la liderul liberal-democraţilor, Vladimir Filat – este că nu îi place ideea şi inventează candidaţi veşnici la Preşedinţie”, susţine Ghimpu.

    Liberalul a sugerat că Filat răspândeşte bârfe despre PL cum că formaţiunea ar fi sponsorizată de democratul Vladimir Plahotniuc.

    „Cineva caută să mă bage pe mine în buzunarul lui Plahotniuc, ca să compromită PL. Eu nu vreau să mă compromit şi, cel mai important, nu vreau să compromit valorile democratice. Credeţi că în 2001 oamenilor li s-a făcut dor de comunişti de i-au votat? Nu, democraţii de atunci s-au compromis şi au adus comuniştii la putere. Eu nu vreau să-mi asum responsabilitatea pentru aşa ceva. (...) PL şi-ar putea retrage miniştrii în aşa caz”, a spus Ghimpu.

    El a menţionat că, „deşi Filat nu-l poate înghiţi pe Plahotniuc în discursurile sale publice, la şedinţele Consiliului cei doi nu au nici o problemă şi nu au discutat despre disensiunile dintre ei”.

    Deputatul liberal a adăugat că nu ştie dacă va sprijini iniţiativa liberal-democraţilor de anulare a imunităţii parlamentare.

    „Eu dintotdeauna am fost pentru reducerea imunităţilor, însă la cum stau lucrurile în justiţia noastră, mă îngrijorează că ne putem trezi peste noapte cu jumătate de deputaţi închişi la puşcărie. O să ne mai gândim la subiect, însă la imunitate vom putea renunţa numai atunci când vom avea o justiţie independentă”, a opinat Ghimpu.

    www.infotag.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com