• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Majorările de salarii pentru cadrele didactice din instituţiile de învăţământ preuniversitar sunt prevăzute din bani municipali

    Majorările de salarii pentru cadrele didactice din instituţiile de învăţământ preuniversitar sunt prevăzute din bani municipali

    06.09.2011  

    Majorarea de salarii pentru profesorii din instituţiile de învăţământ preuniversitar din municipiul Chişinău, cu 12,5% din 1 septembrie a.c., va fi acoperită din surse municipale. Respectiva creştere a lefurilor cadrelor didactice va costa bugetul municipal în acest an 19, 5 milioane lei.

    În cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale de ieri, primarul general Dorin Chirtoacă, a ţinut să remarce faptul că deşi legea privind creşterea salarială este aprobată la nivelul întregii republici, în cazul municipiului Chişinău acoperirea cheltuielilor pentru majorarea de salarii nominalizată va fi suportată de administraţia publică locală. „Creşterea salariilor este un lucru bun, aşteptat de toată lumea, doar că pentru aceasta este necesară şi acoperire financiară.”

    În context, şefa Direcţiei Finanţe, Veronica Herţa a precizat că transferurile din bugetul republican către cel al municipiului Chişinău, în anul 2011 sunt zero, astfel că toate cheltuielile, inclusiv pentru întreţinerea Domeniului Educaţiei, inclusiv cheltuielile salariale sunt acoperite integral din bugetul municipal.

    E de menţionat că în municipiul Chişinău, întreţinerea ramurii învăţământului, în anul 2011 prevede 932 milioane lei sau 40 la sută din cheltuielile bugetului local.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com