• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Valeriu Munteanu: „Toamna fierbinte” este perioada de muncă atât pentru AIE, cât şi pentru opoziţie

    Valeriu Munteanu: „Toamna fierbinte” este perioada de muncă atât pentru AIE, cât şi pentru opoziţie

    05.09.2011  

    Vicepreşedintele Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, deputat în Parlament, susţine că „toamna fierbinte” trebuie înţeleasă ca perioada de muncă atât a Alianţei pentru Integrarea Europeană, cât şi a Partidului Comuniştilor. „Important este ca această „înfierbântare” să aibă ca şi finalitate rezultatele pe care le aşteaptă toată societatea, alegerea preşedintelui, încheiere acestei prelungite crize constituţionale şi, respectiv, temele pentru aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat deputatul liberal.

    Valeriu Munteanu a menţionat că, în această toamnă, clasa politică trebuie serios să-şi facă temele pe acasă. „Trebuie să ne facem temele la care suntem restanţieri, nu este vorba doar de alegerea preşedintelui Republicii Moldova, vorbim şi de acele capitole pe care le avem restante în raport cu parcursul european al Moldovei, cu acele documente care trebuie adoptate la nivelul Parlamentului. Avem trei luni înainte şi eu zic că toamna o să fie, dacă nu „fierbinte”, atunci interesantă”, a spus deputatul.

    Valeriu Munteanu a pledat pentru ca dezbaterile politico-juridice care vor avea loc să se încununeze cu alegerea preşedintelui Republicii Moldova, „iar alegerile anticipate sunt o soluţie contraproductivă pentru Moldova”.

    Vicepreşedintele PL a remarcat că şi opoziţia parlamentară va trebui să-şi facă partea sa de lucru. „PCRM reprezintă opoziţia din Republica Moldova şi opoziţia în fiecare stat îşi are rolul ei – unul determinant în crearea unui stat democratic. Şi pe această dimensiune ei au toată libertatea să se manifeste, să vină cu critici, cu amendamente, cu proiecte de legi şi dacă vor fi suficient de argumentate, noi le vom susţine cu cea mai mare plăcere”, a menţionat deputatul.

    Anterior, mai mulţi politicieni au declarat că toamna care vine va fi una fierbinte din punct de vedere politic. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com