• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministerul Tineretului şi Sportului va lansa proiecte comune moldo-azere

    Ministerul Tineretului şi Sportului va lansa proiecte comune moldo-azere

    08.08.2011  

    În cadrul vizitei de curtoazie a diplomatului numit recent în funcție, discuțiile au fost axate pe subiecte privind politicile şi strategiile în domeniul sportului și tineretului în ambele state, precum şi creării unor condiţii care ar dinamiza relațiile moldo-azere la acest capitol.

    ”Avem stabilite cu Republica Azerbaidjan relaţii de colaborare în sfera sportului şi tineretului de mai mulţi ani şi îmi exprim convingerea că aceste legături vor cunoaşte un nou impuls, atât la nivel de guverne, cât şi la cel interministerial”, a declarat Ion Cebanu.

    Ministrul Tineretului şi Sportului s-a referit la diverse aspecte de colaborare, inclusiv oportunitatea organizării şi desfăşurării unor cantonamente comune ale loturilor sportive naţionale.

    ”Ne unesc mai multe lucruri – suntem state suverane, avem tineri talentaţi şi performanţe sportive la diverse competiţii internaţionale, dar mai practicăm şi lupta – genul naţional de sport, comun pentru Moldova şi Azerbaidjan”, a accentuat Ion Cebanu.

    La rândul său, Namig Hasan oglu Aliyev a menţionat succesele sportivilor moldoveni în anul curent, fapt confirmat de întreaga comunitate internaţională.

    ”Republica Moldova, ca şi Republica Azerbaidjan a cucerit în anul curent un număr impunător de medalii, la Campionatele Europene şi Mondiale, dar avem de soluţionat împreună problema sportului de masă – tinerele talente trebuie crescute de la vârsta fragedă. Totodată, pentru a nu pierde ulterior sportivii de performanţă, trebuie să li se creeze condiţii decente de viaţă, pentru ca sportivii să se gândească doar la rezultate şi nu la faptul cum să obţină o sursă sigură de existenţă”, a declarat Namig Aliyev.

    Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova a lansat iniţiativa organizării unor forumuri de tineret, care ar apropia cetăţenii tineri din ambele state şi i-ar face să cunoască cât mai multă informaţie unii despre alţii.

    ”Avem o experienţă bogată, în acest sens. Spre exemplu, oaspeţilor noştri li s-a propus să scrie un eseu, cu titlul ”Ce ştiu eu despre Republica Azerbaidjan”, a conchis diplomatul.

    Ion Cebanu a mulţumit Excelenţei Sale pentru această vizită la Ministerul Tineretului şi Sportului, lansându-i o invitaţie în luna noiembrie, curent, la Săptămâna Tineretului, şi exprimând convingerea că tinerii ambelor state vor fi cei care vor dinamiza relaţiile moldo-azere, cel puţin în domeniul sportului şi tineretului.

    La întrevedere a participat şi Viceministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com