• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Muzica Sofiei Rotaru va răsuna în transportul public din capitală

    Muzica Sofiei Rotaru va răsuna în transportul public din capitală

    07.08.2011  

    Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a felicitat-o, astăzi, pe interpreta de muzică uşoară Sofia Rotaru, cu ocazia zilei de naştere. Edilul capitalei i-a transmis urări de bine şi de sănătate, inspiraţie, succese şi in continuare în cariera artistică.

    În acelaşi timp, de astazi, în transportul public din capitală vor răsuna cele mai cunoscute piese interpretate de Sofia Rotaru. Călătorii vor asculta şlagărele care au consacrat-o: O magnolie, Melancolie, Inima nu fi haină, Cred în ochii tăi, Crede-mă, Ioane, Numai tu, Nu m-aştepta, Orele, Romantică, semnate de poeţii Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Gheorghe Voda şi compozitorii Eugen Doga, Petre Teodorovici, Ion Aldea-Teodorovici, Mihai Dolgan, Anatol Chiriac, Ştefan Petrache.

    Unul dintre cele mai cunoscute şlagăre ale Sofiei Rotaru, cantecul „Oraşul meu alb”, semnat de poetul Gheorghe Vodă şi compozitorul Eugen Doga, este imnul capitalei. Cu ocazia aniversării a 575 de ani de la prima menţiune documentară a localităţii Chişinău, primarul Dorin Chirtoacă i-a propus cântăreţei Sofia Rotaru să participe la înregistrarea repetată a imnului capitalei.

    Reamintim, că de la începutul acestui an în asemenea mod au fost omagiati şi  Eugen Doga, Mihai Dolgan, Stefan Petrache, cântecele lor răsunând în transportul public. Acţiunea de omagiere a celor mai cunoscute personalităţi ale culturii naţionale este o iniţiativă primarului general, Dorin Chirtoacă.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com