• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  OFPL la masa rotundă cu experții internaționali

    OFPL la masa rotundă cu experții internaționali

    10.06.2011  

    Miercuri, 8 iunie, experții internaționali ai organizației Femerilor pentru Democrație (Women Democracy Network Chapter ), Violeta Neubauer și Ulziisuren Jamsran au avut o întrevedere cu reprezentantele organizației femeilor Partidului Liberal , care fac parte și din Organizația Femeilor pentru Democrație din Molodva .

    În cadrul întâlnirii Violeta Neubauer a făcut o scurtă prezentare a organizației Femeilor pentru Democrație (CEDAW) și a împărtășit experiența de success în adoptarea cotelor din Slovenia. În acest context s-a menționat că Republica Molodova are restanțe mari la implementarea programului Femeile pentru Democrație.

    “ O cale de redresare ar fi introducerea prin legislație a cotelor pentru listele electorale atât pentru alegerile parlamentare cât și cele locale. Și asta va fi posibil doar dacă procentul cotei ar fi nu de 35%, dar 40% altfel prima cifră ar putea pe viitor sa fie în defavoarea femeilor”, a precizat Violeta Neubauer, expert internațional al organizației Femerilor pentru Democrație (Women Democracy Network Chapter ).

    Eugenia Iurco, președinta OFPL Chișinău, sectorul Centru, membru al Consiliului de lucru WDN a  prezentat obiectivele organizației, precum și proiectul care va fi implementat pe parcursul anului 2011.

    La întâlnirea cu experții internaționali a fost prezentă și Corina Fusu,deputat în Parlamentul Republicii Moldova, președintele Organizației Femeilor Partidului Liberal care a salutat această inițiativă, pentru a stabili un plan de activități comun ce ține de agenda femeilor.

    La finele întâlnirii, Ulziisuren Jamsran, expert internațional și consultant (CEDAW) în domeniul egalității de gen și-a  exprimat dorința ca organizația femeilor din Republica Moldova (WDN Moldova Chapter ) să fie un motor viabil  ce ar propulsa dincolo de teoria adoptării cotelor.

    Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com