• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Inaugurarea Departamentului de Urgenţă a Spitalului municipal pentru copii

    Inaugurarea Departamentului de Urgenţă a Spitalului municipal pentru copii

    07.05.2011  

    Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la inaugurarea Departamentului Medicină de Urgenţă din cadrul Spitalului municipal pentru copii „V. Ignatenco”. Timp de 20 de ani, secţia respectivă a spitalului a fost închisă, din cauza condiţiilor inadecvate şi a utilajului învechit.
     
    După cum a declarat în discursul său primarul Dorin Chirtoacă, sănătatea cetăţenilor municipiului Chişinău, în special sănătatea copiilor, rămâne prioritatea Primăriei Capitalei. În ultimii ani, autorităţile locale au alocat surse financiare importante pentru modernizarea şi renovarea continuă a bazei tehnico-materiale a Instituţiilor Medico-Sanitare Publice şi dotarea acestora cu tehnologii medicale avansate, a subliniat primarul general. 
     
    Dorin Chirtoacă a subliniat că pe parcursul anilor 2008 – 2011, în instituţiile municipale municipale s-au efectuat un volum de lucrări de reparaţii capitale, în valoare totală de peste 21 milioane. Spitalul pentru copii „V. Ignatenco”, şi anume Departamentul de Urgenţă, care a fost închis timp de 20 de ani, alături de Spitalul Clinic Municipal Nr.1, Maternitatea Municipală nr. 2, Centrele de Sănătate din Bubuieci şi Ciorescu au fost reparate capital, dar au şi beneficiat de renovarea utilajului medical.
     
    În context, primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă a declarat la deschiderea Departamentului Medicină de Urgenţă a Spitalului pentru copii „V. Ignatenco” că investiţiile în medicină sunt investiţii în sănătatea cetăţeanului. „Chişinăul trebuie să devină o capitală a sănătăţii pentru toţi locuitorii săi”, a mai spus primarul general al municipiului Chişinău.
     
    Departamentul Medicină de Urgenţă al Spitalului „V.Ignatenco” a fost instituit în luna decembrie anul 2008, prin comasarea secţiei internare şi a punctului traumatologic. Anual, în Departamentul de Urgenţă al spitalului se adresează circa 32 mii de copii, dintre care peste 17 mii cu diverse traumatisme neurochirurgicale, a cutiei toracice şi aparatului locomotor.
     
    Consiliul municipal Chişinău a alocat suma de 1,7 milioane lei pentru reparaţia Departamentului Medicină de Urgenţă. Până acum s-a finalizat reparaţia în prima anexă a Departamentului Medicina de Urgenţă, destinată acordării asistenţei medicale pacienţilor cu patologie medico-chirurgicală urgentă. Au fost amenajate şi dotate cu utilaj medical sala de operaţie, unde zilnic se efectuiază 10 – 12 operaţii şi sala de resuscitare pentru pacienţii aflaţi în stare gravă. Sala de resuscitare este dotată cu utilaj medical din cele mai performante.
     
    La moment sunt efectuate lucrări de reconstrucţie a infrastructurii la a doua anexă a Departamentului Medicina de Urgenţă şi crearea condiţiilor optime de acordare a asistenţei medicale pacienţilor cu patologie programată. Pentru aceste lucrări, Consiliul municipal Chişinău a alocat suplimentar 467,6 mii lei. Aceste lucrări vor fi încheiate pe parcursul anului curent.

    Directia Relatii Publice,
    Primaria mun. Chisinau

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com