• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (foto)Mihai Ghimpu la Cărpineni: Stârpiţi năpârca comunistă!

    (foto)Mihai Ghimpu la Cărpineni: Stârpiţi năpârca comunistă!

    26.11.2010  

    „Ne-au umilit 20 de ani, dacă nu punem la socoteală cei peste 50 de ani din perioada sovietică. Au ţinut cetăţenii noştri în mizerie, sărăcie şi corupţie, în genunchi şi cu capul plecat, i-au făcut să nu mai ştie cine sunt şi în ce limbă vorbesc. PL vrea să pună capăt acestei situaţii la alegerile din 28 noiembrie, să ducă schimbarea până la capăt, căci numai adevărul şi dreptatea sunt valorile care vor aduce cetăţenilor Republicii Moldova o viaţă demnă şi un viitor european. Daţi-ne Parlamentul şi noi vom schimba lucrurile, vom aduce libertatea, bunăstarea, adevărul şi dreptatea pe acest mult pătimit pământ”. Apelul a fost adresat de Preşedintele PL Mihai Ghimpu la o întâlnire electorală în satul Cărpineni, raionul Hânceşti. 

    Mihai Ghimpu a precizat că Partidul Liberal nu face promisiuni electorale deşarte despre salarii, pensii şi burse de minim 5 000 lei, crearea a sute de mii de locuri noi de muncă. „PL vede real şi responsabil situaţia din societatea noastră. Consider o umilinţă şi o batjocură faţă de alegători promisiunile false făcute în campanie electorală şi cadourile electorale oferite acestora”, a mai spus Mihai Ghimpu.
    Făcând un bilanţ al realizărilor într-un an de guvernare la nivel de Preşedinţie, Parlament, Guvern, Mihai Ghimpu a specificat că Republica Moldova a obţinut o susţinere fără precedent din partea instituţiilor şi statelor europene, care încurajează parcursul european al Republicii Moldova, şi care pot ajuta cetăţenii noştri, dar „nu vor munci şi lupta în locul cetăţenilor noştri pentru un viitor european”. Potrivit lui Mihai Ghimpu, nu putem avea un viitor european dacă nu punem punct speculaţiilor identitare, care generează votul etnic. Echipa PL, potrivit priorităţilor de guvernare asumate, nu poate crea în acelaşi timp condiţii bune de trai pentru cetăţenii moldoveni şi condiţii proaste pentru ruşi, ucraineni, polonezi, alte minorităţi naţionale.

    Mihai Ghimpu le-a explicat alegătorilor importanţa schimbării până la capăt şi a continuării implementării reformelor democratice iniţiate încă la începutul anilor 90, dar, care, în perioada guvernării comuniste, au stagnat. Astăzi, Republica Moldova urmează să le implementeze în vederea alinierii cadrului naţional la standardele europene, iar acestea pot fi promovate numai în condiţiile în care un popor este liber. Urmează a fi implementate un şir de reforme pentru relansarea economică, astfel încât să avem o economie care să permită cetăţenilor din Republica Moldova să aibă un trai decent, dar nu să depindă de remitenţele venite de la cetăţenii noştri de peste hotare. Totodată, PL va lupta şi pentru ca în Republica Moldova să funcţioneze o justiţie independentă, o presă liberă, iar statul nostru să devină atractiv pentru investitorii străini.

    „Vă chem ca la alegerile din 28 noiembrie să sprijiniţi cursul european iniţiat de PL şi priorităţile noastre de guvernare pentru următorul mandat. În numele unui viitor european, pentru binele tuturor cetăţenilor, vă îndemn să folosiţi şansa democratică pe care o avem în această duminică şi să votaţi, împreună cu rudele, colegii, prietenii, vecinii, Partidul Liberal, cu numărul 3 în buletinul de vot. Cifra 3 este una simbolică, reprezentând triada PL-alegători-realizarea obiectivului de integrare europeană”, a menţionat Mihai Ghimpu la finalul întâlnirii electorale.

    Ion Apostol, candidat la funcţia de deputat, s-a referit la platforma electorală a PL şi la echipa formată din oameni corecţi, oneşti, care pot face lucruri mari şi schimba situaţia în bine, de aceea Partidul Liberal trebuie sprijinit masiv la alegerile din 28 noiembrie.
    Locuitorii satului Cărpineni au exprimat mesaje de susţinere pentru echipa Partidului Liberal, au scandat „Cărpineni votează Partidul Liberal”, au adresat o serie de întrebări Preşedintelui PL, în special cu referire la situaţia social-economică şi politică din republică, au lansat apelul „Stârpiţi năpârca comunistă, care a ajuns până şi în bisericile din Hânceşti”, iar, la final, au făcut poze cu Mihai Ghimpu.

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com