• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  D.Chirtoacă la USM: Chișinăul a scăpat de masca de oxigen. E timpul să o facă și întreaga republică

    D.Chirtoacă la USM: Chișinăul a scăpat de masca de oxigen. E timpul să o facă și întreaga republică

    21.11.2010  

    La 19 noiembrie 2010, la facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, prim-vicepreședintele Partidului Liberal și primarul mun. Chișinău Dorin Chirtoacă a avut o întâlnire cu studenții și corpul didactic. Dorin Chirtoacă a început mesajul prin a mulțumi celor peste 200 detineri prezenți la întâlnire pentru suportul acordat la alegerile parlamentare din 2009. A continuat prin a menționa care au fost problemele și realizările Guvernării Alianței pentru Integrare Europeană, chemând tinerii să susțină în continuare partidele din alianță.

    Dorin Chirtoacă a afirmat că în prezent Republica Moldova trăiește pe datorii, iar până nu demult așa era și în Chișinău. Comparând Chișinăul cu o persoană bolnavă, Chirtoacă a spus că municipiul Chișinău până în 2007 era ca un pacient în secția de reanimare. În 2009 a lăsat masca de oxigen și a ieșit într-un salon obișnuit, iar acum în 2010 a primit prescripția medicală și se însănătoșește de sine stătător. ”Chișinăul a scăpat de masca de oxigen. E timpul să o facă întreaga republică”.

    Un student, participant la întâlnire, l-a întrebat pe Chirtoacă care este părerea Partidului Liberal privind propunerea de modificare a Legii cu privire la statutul judecătorului referitoare la retragerea imunității. ”Problema din justiție nu ține doar de existența imunității. Polițiștii și procurorii nu au imunitate, dar continuă să stea în funcții după ce au comis infracțiuni și alte abateri de la lege. PL dorește să reformeze justiția în conformitate cu normele europene.”

    Studenții au adresat mai multe întrebări legate de programul lansat de Primăria mun. Chișinău - ”Prima Casă”, pe care PL intenționează să-l extindă pe întreaga republică.

    http://www.ionbargan.md/blog/wp-content/chirtoaca-la-usm-drept-2.jpg

    Foto: Ion Bargan

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com