• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Undă liberă investițiilor străine în Moldova

    Undă liberă investițiilor străine în Moldova

    14.07.2010  

    Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Dirk Harting, investitor şi filantrop german, preşedinte al fundaţiei Bundesverband Pro-Humanitate. Discuţiile au vizat diverse aspecte legate de eforturile autorităţilor de la Chişinău de a crea un climat economic favorabil investitorilor străini, în special cu referire la dificultăţile cu care se confruntă fundaţiile ce desfăşoară activităţi filantropice în Republica Moldova.

    Preşedintele Mihai Ghimpu şi-a exprimat încrederea că în cel mai scurt timp vor fi eliminate toate barierele administrative şi carenţele legislative moştenite de la guvernarea anterioară astfel încât toţi cei care doresc sincer să ajute cetăţenii Republicii Moldova să o poată face fără impedimente. Mihai Ghimpu a menţionat că personal va monitoriza situaţia în vederea identificării unui mecanism funcţional pentru ca ajutoarele umanitare destinate cetăţenilor Republicii Moldova să ajungă la destinatari corect şi la timp. În context, Preşedintele a mulţumit investitorului şi filantropului german Dirk Harting pentru acţiunile de caritate desfăşurate în cei circa 20 de activitate pe teritoriul Republicii Moldova, dorindu-i perseverenţă şi putere pentru a ajuta şi în continuare cetăţenii Republicii Moldova care au nevoie de susţinere.

    Dirk Harting a menţionat că în Republica Moldova se simte ca acasă şi vine în Chişinău cât de des îi permite programul. Totodată, filantropul german a precizat că este important de a face investiţii în economia Republicii Moldova, specificând că moldovenii, prin felul lor de a fi, sunt cei care îl determină să investească în ţara noastră. 

    Dirk Harting este preşedintele fundaţiei germane Bundesverband Pro-Humanitate, care activează pe teritoriul Republicii Moldova din 1992, desfăşurând numeroase activităţi caritabile şi umanitare. La solicitarea Ministerului de Externe al Germaniei, fundaţia a acordat periodic ajutor Republicii Moldova în situaţii de calamităţi naturale, totodată sponsorizând lucrările de renovare a mai multor case de copii, aziluri, spitale, oferirea ajutoarelor umanitare sub formă de medicamente, utilaj medical, alimente şi produse de primă necesitate, organizarea schimbului de experienţă în domeniul medicinei etc.

    Serviciul de presă a Președenției

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com