• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  OTPL a participat la Academia Europeană de vară de la Bruxelles

    OTPL a participat la Academia Europeană de vară de la Bruxelles

    27.06.2010  

    În perioada 23-25 iunie 2010, la Bruxelles a avut loc Academia Europeană de vară, care a reunit circa 70 de tineri de la organizațiile de tineret liberale și democrate din Europa. Tema Academiei Europene din acest an a fost moneda Euro și stabilitatea în zona Euro. Din partea Tineretului Liberal, la eveniment a participat ofițerul internațional OTPL, Ana Cernomaz.

    Conferința s-a ținut în incinta Parlamentului European și a fost deschisă de către Niccolo Rinaldi, vicepreședinte al Grupului Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa din Parlamentul European. La eveniment a fost invitat Dominique Servais, președintele Băncii Centrale Europene. Printre vorbitori au fost membri ai Parlamentului European precum Graham Watson, Kristina Ojuland, Olli Rehn, Marian Harkin, Sharon Bowles și Olle Schmidt.

    În urma conferinței tinerii au aflat care au fost motivele stabilirii unei monede europene unice și care au fost provocarile pe care aceasta le-a suportat în perioada crizei economice.

    Prezentă la eveniment, Ana Cernomaz, ofițer internațional OTPL, consideră că datorita Academiei Europene de vară a avut ocazia unică de a obține informații despre moneda europeană și beneficiile acesteia asupra economiilor țărilor din zona Euro, de la specialiști de nivel european. ”Încă o data m-am convins că drumul Republicii Moldova este spre Uniunea Europeană și că instaurarea monedei Euro ar duce la dezvoltarea economiei naționale.” crede Anna Cernomaz.

    Academia Europeană de vară a fost organizată de catre Grupul din Parlamentul European - Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) în cooperare cu Tineretul Liberal European (LYMEC) și Tineretul Democrat European (YDE).

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com