• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Absolvenții unei instituții militare din strănătate s-au întors acasă

    Absolvenții unei instituții militare din strănătate s-au întors acasă

    22.06.2010  

    "Instruirea ofiţerilor Armatei Naţionale în instituţiile militare din străinătate este o necesitate vitală în procesul complex de reformă militară". Declaraţii în acest sens a făcut ministrul Apărării Vitalie Marinuţa în cadrul unei şedinţe cu un grup de absolvenţi ai instituţiilor de învăţămînt militar superior din străinătate.

    Mizez pe faptul că veţi aplica plenar cunoştinţele obţinute în străinătate pentru că succesul reformei militare depinde în mare măsură de competenţa şi pregătirea profesională a resurselor umane. Consider că veţi îndreptăţii toate investiţiile de care aţi beneficiat, iar experienţa profesională şi tinereţea vă oferă şansa să vă demonstraţi valoarea”, a accentuat ministrul Apărării.

    Vitalie Marinuţa a subliniat că aşteaptă rezultate concrete din partea ofiţerilor reîntorşi de la studii şi că va saluta toate iniţiativele productive. Ministrul Apărării a menţionat că cel mai bun teren de afirmare după absolvirea unor instituţii militare cu renume este avansarea în funcţii superioare. În acest context, cei trei ofiţeri au fost numiţi în funcţii conform domeniului de competenţă în unităţile şi instituţiile militare ale Ministerului Apărării.

    Şeful Direcţiei Management Resurse Umane, locotenent-colonel Vitalie Butnaru, a subliniat că ofiţerii moldoveni au fost pregătiţi în cadrul Programului de instruire militară internaţională (IMET). Aceştia au obţinut studii academice în Colegiul Naţional de Război, Colegiul de comandă şi stat major al Forţelor Terestre şi Colegiul de comandă şi stat major al Forţelor Aeriene.

    Programul IMET a fost lansat de către Departamentul de Stat al SUA în anul 1994 cu scopul instruirii şi perfecţionării cadrelor militare din armatele altor state. În total, circa 300 de militari ai Armatei Naţionale au absolvit diferite cursuri de instruire finanţate prin intermediul programului IMET.

    Serviciul de presă al Ministerului Apărării

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com