• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (galerie foto)Mihai Ghimpu a vizitat raioanele Drochia și Râșcani

    (galerie foto)Mihai Ghimpu a vizitat raioanele Drochia și Râșcani

    21.06.2010  

    Mihai Ghimpu a efectuat o vizită de lucru în raioanele Drochia și Rîșcani unde s-a întîlnit cu locuitorii de aici. Președintele le-a vorbit celor adunați că numai în condiţiile unei stabilităţi politice putem realiza toate proiectele de reformare a Republicii Moldova, îndeplini principalele obiective stipulate în programul de guvernare al AIE - lichidarea sărăciei şi integrarea europeană.

    Mihai Ghimpu s-a referit și  la programele social-economice, implementate de conducerea Republicii Moldova, şeful statului a menţionat că acestea sînt, în primul rînd, îndreptate spre relansarea economiei naţionale, ajustării ei la standardele internaţionale. "Schimbările în multe domenii deja sînt văzute, dar nu trebuie să credem că toate pot fi realizate în cîteva zile sau luni. Avem nevoie şi de timp şi de susţinerea tuturor cetăţenilor", a accentuat Mihai Ghimpu.

     În cadrul discuţiilor au fost abordate şi problemele dezvoltării regionale, sectorului agrar, atragerii investiţiilor, asigurării cetăţenilor cu apă potabilă de calitate, menţinerii cadrelor tinere în teritoriu, crearea noilor locuri de muncă etc. Mihai Ghimpu a menţionat că toate aceste probleme sînt în vizorul conducerii statului şi deja se întreprind paşi concreţi în implementarea unor proiecte, care ar permite schimbarea situaţiei în diferite domenii. În context, şeful statului a vorbit despre proiectul "Prima casă", care va permite asigurarea cu spaţiu locativ al tinerelor familii, despre atragerea investiţiilor în agricultură, care vor permite crearea întreprinderilor de prelucrare a materiei prime de către producători etc.

     Un subiect aparte al discuţiilor a fost situaţia politică din republică şi paşii întreprinşi de Alianţa pentru Integrare Europeană în direcţia depăşirii crizei constituţionale. Mihai Ghimpu a menţionat că în urma deciziei de desfăşurare a referendumului, susţinută şi de partenerii occidentali, se va reuşi aplicarea unor modificări în Constituţie, care vor elimina în viitor apariţia unor noi situaţii de criză, similare cu cea existentă.

    În timpul aflării sale în oraşul Rîşcani, şeful statului a vizitat spitalul raional, unde s-a familiarizat cu condiţiile de activitate a cadrelor medicale, pe care le-a felicitat cu ocazia zilei profesionale, precum şi cu dotarea acestei instituţii cu aparataj şi medicamentele necesare pentru tratarea cetăţenilor.

    În raionul Drochia, Mihai Ghimpu a fost oaspetele celor circa 200 de copii, care se odihnesc la tabăra "Poieniţa însorită", aducîndu-le în dar inventar sportiv şi dulciuri. În timpul aflării la tabăra de odihnă, şeful statului a participat la un program cultural, prezentat de copii şi s-a familiarizat cu condiţiile de trai ale acestora.

    galerie foto -  Drochia

                                                     

                                                      

                                                     

                                                    

                                                    

                                                    

    galerie foto - Râșcani

                                                   

                                                   

                                                   

                                                   

                                                   

                                                  

                                                  

    Serviciul de Presă al Președintelui RM

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com