• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă : "Locatarii vor face curat împreună cu serviciile de întreținere a blocurilor"

    Dorin Chirtoacă : "Locatarii vor face curat împreună cu serviciile de întreținere a blocurilor"

    21.06.2010  

    Blocurile locative din capitală vor fi salubrizate de către locatari, împreună cu serviciile de întreţinere. O campanie în acest sens a fost lansată, astăzi, de către primarul general, Dorin Chirtoacă, în cadrul ședinței consiliului municipal. Denumirea campaniei va fi stabilită împreună cu cetăţenii.

    Potrivit edilului capitalei, de două ori pe an, locatarii, împreună cu serviciile de întreţinere a blocurilor vor face curăţenie în scările caselor lor. „Scările blocurilor locative sunt lăsate de izbelişte de 20 de ani. Tariful pentru întreţinerea blocurilor, de un leu pentru metru pătrat, nu este suficient. Să facem un fel de clacă şi să implicăm cetăţenii”, a spus Chirtoacă în cadrul şedinţei primăriei.

    Astfel, săptămânal se va face ordine în aproximativ 100 de blocuri. „Să se facă ordine de două ori pe an, ca la ţară, înainte de hramul oraşului şi înainte de sărbătorile de Paşti”, a spus primarul.

    Este important ca locatarii să se implice mai mult şi să facă un pas spre noi. Va fi o conlucrare dintre cetăţeni şi preturi”, a precizat Chirtoacă.

    La rândul său, şeful Direcţiei generale locativ-comunale, Petru Gontea, a remarcat faptul că sursele financiare sunt utilizate în special pentru pregătirea de sezonul de iarnă. „Alocăm mai puţini bani pentru alte probleme. Încercăm să ne pregătim de sezonul de iarnă. Astfel, pentru salubrizarea scărilor nu sunt suficienţi bani, când tariful existent acoperă doar o treime din necesităţi”, a spus Gontea.

    Acesta a precizat că lucrările de salubrizare a blocurilor locative vor începe de săptămâna viitoare, iar primele 200 de blocuri, în care se va lucra timp de două săptămâni, vor fi anunţate în zilele următoare.

    Sursa: Jurnal.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com