• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ludmila Dumitraș: "Vom susține dezvoltarea turismului rural"

    Ludmila Dumitraș: "Vom susține dezvoltarea turismului rural"

    24.05.2010  

    La 23 mai la Domulgeni raionul Florești s-a desfășurat Festivalul Turistic Național "Duminica Mare". Printre organizatorii evenimentului s-au numărat Asociația Națională a Turismului Rural, Ecologic și Cultural "ANTREC Moldova", Consiliul raional Florești,  Primăria satului Domulgeni și Societatea comercială "Domulterra".

    Ludmila Dumitraș, directorul general al Agenției Turismului  din Republicii Moldova, prezentă la acest eveniment, în cuvîntul sau de salut a menționat:

     "Asistăm astăzi la inaugurarea unei frumoase tradiții – Festivalul Turistic Național "Duminica Mare"!
     
    Evenimentul este cu atît mai important că se marchează de Duminica Mare sau Rusalii, cum i se mai zice, care are la creștini o importanță  aparte, semnificînd pogorîrea Duhului Sfînt peste ucenicii lui Isus și care constituie un prilej de mare bucurie creștinească!
     
    Moldovenii, fiind buni creștini, gazde ospitaliere și un popor cu bogate tradiții, e firesc să se adune în mijlocul satului pentru a sărbători! Afirmația este cu atît mai valabilă, fiind vorba de domulgeneni, buni gospodari, pricepuți la gătit, apicultură, lemnărit, țesut și la petreceri!
     
    Agenția Turismului a Republicii Moldova consideră turismul rural ca fiind una dintre formele prioritare ale turismului în țara noastră și va susține pe toate căile dezvoltarea acestuia. Vedem în impulsionarea turismului rural aportul nostru la relansarea Moldovei!
     
    Mediul rural pe care-l redescoperim aici constituie o sursă importantă în prestarea serviciilor de cazare tradiţională de tip rural, oferind posibilităţii de încadrare în activităţile şi preocupările satului, familiarizare cu folclorul şi tradiţiile locale, demonstrare a meşteşugurilor din zonă şi implicare directă în fabricarea acestora, posibilitatea de a procura obiecte de artizanat.
     
    Potenţialul peisagistic, tradiţiile gastronomice de valoare, ospitalitatea moldovenilor - toate acestea crează premise pentru dezvoltarea turismului receptor.
     
    Este foarte important faptul că acest gen de turism va ameliora calitatea vieţii la sat, creînd noi locuri de muncă şi venituri suplimentare pentru fermieri.
     
    Tocmai de aceea salutăm în mod deosebit inițiativa organizatorilor acestui Festival și ne exprimăm convingerea că el va prinde rădăcini și va fi preluat și de alte localități cu tradiții din Republica Moldova!"
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com