• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Achiziție în premieră la AIR Moldova (Poze)

    Achiziție în premieră la AIR Moldova (Poze)

    13.05.2010  

     Compania Air Moldova şi-a completat flota cu o aeronavă - Embraer 190, cumpărată în premieră direct de la fabrică. Odată cu achiziţionarea acestei nave, Republica Moldova va deveni una dintre puţinele ţări din lume care dispun de astfel de avioane. La prezentarea noi nave aeriene a participat, Mihai Ghimpu Președintele interimar al țării și Anatol Șalaru, ministru Transporturilor.

    "„Embraer” este unul dintre cei mai mari producători de aeronave, plasându-se pe locul patru în lume" a precizat ministrul Șalaru. Compania de stat Air Moldova a semnat cu producătorul brazilian un contract de livrare a unui avion de tip Embraer 190 jet. În prezent, doar companii cu renume, precum Air France, grupul Lufthansa şi Iberia din Spania, au în dotare aeronave de tip Embraer 190, a mai adaugat Anatol Șalaru.


    Preşedintele Mihai Ghimpu a apreciat caracteristicile tehnice a aeronavei, precum şi condiţiile, care vor fi oferite pentru pasageri în timpul zborului, menţionînd că compania a ales o cale corectă de dezvoltare, deoarece pentru a atinge standardele  europene, Republica Moldova are nevoie de o modernizare la toate capitolele, inclusiv cel aeronautic.

    Apreciind eforturile Companiei Air Moldova în direcţia creării unor condiţii moderne de călătorie, prin procurarea a unor aeronave noi,  Mihai Ghimpu şi-a exprimat încrederea că odată cu aceasta vor fi întreprinse măsuri şi în direcţia stabilirii unor preţuri rezonabile pentru călători.

    Avionul este dotat cu o cabină de o singură clasă, are 114 fotolii şi poate parcurge o distanţă de până la 4500 de kilometri. În trening-ul pentru deservirea avionului au fost antrenaţi opt piloţi şi patru echipe.

                                              

                                                      

                                               

                                               

                                               

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com