• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Gheorghe Şalaru a participat la Conferinţa Miniştrilor de Mediu şi Sănătate

    Gheorghe Şalaru a participat la Conferinţa Miniştrilor de Mediu şi Sănătate

    12.03.2010  

    Ministrul mediului Gheorghe Şalaru a  participat la cea de-a 5-a Conferinţă a Miniştrilor de Mediu şi Sănătate cu genericul „Să protejăm sănătatea copiilor într-un mediu schimbător” care s-a desfăşurat în Parma (Italia). Evenimentul a fost organizat de către Biroul european regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în parteneriat cu  Ministerul Mediului şi Ministerul Sănătăţii al Republicii Italiene.

    Conferinţele în probleme de mediu şi sănătate sunt organizate  cu o periodicitate de 5 ani şi au ca scop crearea unei platforme de discuţii între diverşi actori în domeniul mediului şi sănătăţii din regiunea pan-europeană, inclusiv la nivel guvernamental, pentru  formularea unei politici regionale de protecţie a sănătăţii publice, luînd în consideraţie influenţa factorilor de mediu.

    Scopul celei de-a 5-a Conferinţe este discutarea performanţelor şi trasarea măsurilor de viitor în cadrul Procesului European „Mediul şi Sănătatea”. Rapoartele prezentate la acest for ţin de calitatea factorilor de mediu şi impactul  acestora asupra stării sănătăţii populaţiei în ultimii 20 de ani, implementarea Planului European de acţiuni „Mediul şi sănătatea copiilor”, formarea politicilor sectoriale în baza datelor reale, rolul monitoring-ului şi evaluării indicatorilor de bază.

    Agenda de lucru a Conferinţei include discutarea următoarelor subiecte prioritare:

    -          Analiza progresului în domeniul protecţiei mediului ambiant şi a sănătăţii obţinut în perioada de după Prima Conferinţă privind mediul şi sănătatea (1989);

    -          Gradul de implementare a deciziilor adoptate la şedinţele anterioare şi stabilirea direcţiilor prioritare de activitate ulterioară;

    -          Impactul schimbării climei asupra sănătăţii populaţiei;

    -          Promovarea Procesului European „Mediul şi Sănătatea” şi implementarea eficientă a prevederilor şi recomandărilor acestuia la nivel local, subregional, etc.

    Pentru această Conferinţă Ministerul Mediului în comun cu Ministerul Sănătăţii a elaborat Raportul Naţional „Sănătatea copiilor în relaţie cu mediul”.

    Evenimentul a  fost finalizat cu semnarea unei Declaraţii a miniştrilor de mediu şi sănătate, care va conţine direcţiile prioritare de activitate  ulterioară.

    Sursa: Serviciul de Presă al Ministerului Mediului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com