• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă : Vom acorda mai mulţi bani pentru reparaţia drumurilor

    Dorin Chirtoacă : Vom acorda mai mulţi bani pentru reparaţia drumurilor

    10.02.2010  

    Până la 1 martie  va fi efectuată evaluarea stării drumurilor din municipiu, pentru a demara lucrările de reparaţie. Primarul general al Chşinăului, Dorin Chirtoacă, a solicitat constituirea unei comisii speciale, din care să facă parte reprezentanţi ai structurilor municipale şi Serviciului Poliţiei Rutiere, care să evalueze starea drumurilor şi să facă propuneri pentru a stabili priorităţile în acest sens. 
    În cadrul şedinţei operative de la Primărie, edilul capitalei a menţionat că pentru repararea străzilor afectate în iarna curentă, municipalitatea va majora bugetul pentru anul 2010, destinat pentru întreţinerea căilor de comunicaţie. 

    Referindu-se la subiect, directorul Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Veaceslav Ţernă a informat că urmare a condiţiilor meteo din această iarnă, arterele de circulaţie din municiiu au fost mult mai afectate ca în anii trecuţi. Se estimează că pentru repararea şi întreţinerea tuturor străzilor afectate, sunt necesare peste 635 milioane lei. Veaceslav Ţernă a precizat că la elaborarea programului de reparaţie a căilor de comunicaţie pentru anul 2010, Primăria a ţinut cont de solicitările întreprinderilor locative, preturilor de sector şi primăriilor localităţilor suburbane. 

    La începutul lunii martie, imediat ce se va stabili vremea, vor demara lucrările de reabilitare a asfaltului, ca urmare a efectuării lucrărilor de reparaţie a reţelelor inginereşti. 

    Potrivit Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, anual Primăria Chişinău urmează să repare circa 1 milion de meri pătraţi de drum. Din lipsa surselor financiare, aceste lucrări se reduc la volumul de până la 300 mii metri pătraţi anual. 

    Sursa: Departamentul de Relaţii Publice, Primăria mun. Chişinău

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com