• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai GHIMPU s-a întîlnit astăzi cu Suleyman Demirel, preşedintele Turciei

    Mihai GHIMPU s-a întîlnit astăzi cu Suleyman Demirel, preşedintele Turciei

    22.12.2009  

    Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Suleyman Demirel, cel de-al nouălea Preşedinte al Turciei.

    Suleyman Demirel a sosit în Republica Moldova pentru a participa la ceremonia celei de-a 15-a aniversări de la constituirea Autonomiei Găgăuze. În cadrul manifestărilor la Comrat va avea loc dezvelirea bustului lui Suleyman Demirel, care este cetăţean de onoare al Găgăuziei.

    Preşedintele Mihai Ghimpu a dat o înaltă apreciere contribuţiei personale a ex-preşedintelui Suleyman Demirel la consolidarea relaţiilor bilaterale şi la valorificarea potenţialului de cooperare între Republica Moldova şi Republica Turcia.Exprimând gratitudine pentru asistenţa umanitară continuă acordată de către Turcia localităţilor din sudul republicii, Mihai Ghimpu a reiterat disponibilitatea actualei conduceri a Republicii Moldova de a asigura respectarea drepturilor tuturor minorităţilor naţionale şi de a promova în continuare cultura naţională a acestora, inclusiv a comunităţii găgăuze.

    În condiţiile crizei financiar-economice mondiale, a spus în alt context Mihai Ghimpu, se impune necesitatea realizării unor proiecte economice, sociale şi culturale comune. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în Republica Moldova sunt înregistrate 260 de întreprinderi cu capital turcesc.Suleyman Demirel a adus mulţumiri autorităţilor Republicii Moldova, care au manifestat înţelepciune în soluţionarea problemei comunităţii găgăuze, asigurând cadrul legal pentru dezvoltarea economică, socială şi culturală a autonomiei.

    Totodată, ex-preşedintele Turciei a optat pentru aprofundarea relaţiilor bilaterale în diverse domenii şi sprijin reciproc în realizarea parcursului european de cele două state.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com